OTTHON | 5+1 DOLOG, AMIT MINDEN VENDÉG MEGNÉZ A LAKÁSODBAN

by - október 08, 2018

Karinthy Frigyes szerint "A vendégnek kétszer örül az ember: amikor jön, és amikor elmegy".

Tény és való, hogy feszített tempójú életünkbe egyre kevésbé férnek bele a baráti összejövetelek, viszont ha ennek ellenére te mégis szívesen szervezel találkozókat, a tanácsaimat megfogadva  kifogástalan vendéglátóként maradhatsz meg a távozó meghívottak emlékezetében.



1. Gyakran állapítjuk meg egy-egy lakásról, hogy milyen szép, mennyire modern, vagy éppen ízléses, jó illatú lakásokról azonban senki sem beszél, holott a legelső dolog, amivel szembetalálkoznak vendégeink a lakásunkba lépve, az az otthonunk illata
Banális dolognak érzem, hogy erről itt említést tegyek, de egy alapos szellőztetés és egy finom illóolaj csodákra képes.


2. Nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor valaki ápolatlan, haldokló szobanövényekkel veszi körbe magát. Egy gondozatlan virágnál az is jobb, ha nincs belőlük egy sem.



3. Olyan lakásba belépni, ahol káosz uralkodik, senki sem szeret.
A zsúfoltság és a rendetlenség a fejedben tomboló kavalkádnak is árulkodó jelei. Érdemes nem csak olyankor rendet tartanod otthon, ha vendégeket vársz.


 

4. Ha vendéglátóként szeretnél mindenkit lenyűgözni, érdemes a meghívottaktól még az érkezésük előtt érdeklődni afelől, hogy mit szeretnek, vagy éppen mit nem szeretnek fogyasztani, így töltve fel a hűtőd és a bárszekrényed.
Sok-sok kínos pillanattól kíméled meg magad és a látogatóid is, ha idejében kiderül, hogy egyikük például vega.


5. A fürdőszobád szintén egy veszélyes terep, hiszen a saját higiéniádról árulkodik. Fontos, hogy tartsd tisztán és mesterséges illatfelhőktől mentesen!



+1. Miután elkényeztetted a vendégeid orrát és hasát, babusgasd egy kicsit a szemüket is!
 A takaros rend mellett ezt úgy érheted el a legkönnyebben, ha egy csokor frissen vágott virágot raksz a nappalidba.





Te milyen gyakran fogadsz otthon vendégeket?
Milyen trükkökre esküszöl, amikor barátokat, családtagokat, randipartnert vársz?

You May Also Like

0 megjegyzés