JANUÁR KEDVENCE | Manna arckrém vörösáfonyamag-olajjal és hialuronsavval

by - január 28, 2019

Mindig jó érzéssel tölt el, amikor egy magyar márka termékéről számolhatok be, és különösen igaz ez akkor, amikor egy valódi sikertörténetet mutathatok be.
A mai bejegyzésem főszereplője már csak azért is érdekes, mert az esti rutinomba az ázsiai módinak köszönhetően már nem szerettem volna beilleszteni, a reggeli rövid, és pörgős készülődésbe viszont épp belefért még...



MIT KELL TUDNUNK AZ ARCKRÉMEKRŐL?
Az arckrémek feladata az konyhanyelven fogalmazva - , hogy a bőrünket hidratáltan, puhán és selymesen tartsák.
Ezt rendszerint a nedvesség távozásának megakadályozásával érik el, valamilyen fizikai gátat szabva a párologtatásnak.


MIÉRT VÁLASZD A MANNA ARCKRÉMÉT?
*a Manna ígéretei
  • mert bársonyos sheavajból készült
  • mert vörösáfonyamag-olaj és kókuszolaj is került bele
  • mert került bele természetes eredetű nátrium-hialuronát is (ami a hialuronsavval azonos hatású, annak sója)
  • mert E-vitamint is tettünk bele
  • mert egy leheletnyi geránium illóolajjal fűszereztük, visszafogott és elegáns illata téged is rabul ejt majd
  • mert sminkelés előtt is bátran használhatod
  • mert kiváló nappali arckrém



TERMÉKTESZT
A krém egy vörösáfonyaszínű dekorral ellátott, egyszerű fehér tubusban kapható, nincs túlbonyolítva, tiszta, üde és profi a megjelenése. A márkajelzést egyedi betűtípussal írták a védőborításra, aki érzékeny az ilyesmire, biztosan értékeli ezt az apró figyelmességet is.


Arckrémeinket nem szükséges napközben magunknál tartanunk, mégis megjegyzem, hogy a tubus kupakja jól és szorosan zár.
Külön díjazom, hogy nem tégelyes, belenyúlkálós a csomagolás, hanem pumpás. A tégelyes krémekkel az a gond, hogy használat közben sok levegő éri, oxidálódik, bacikat vihetünk bele az ujjainkkal, amik aztán elszaporodhatnak, szóval jár a piros pont a higiénikus adagolóért. 




A krém állaga meglehetősen könnyű, krémes, könnyen kenhető, sminkalapként is használható.

Illata hihetetlenül kellemes, gyümölcsös, nem tolakodó.

Felkenés és beszívódás után nem hagy maga után ragacsos érzetet, és nem is nehezíti el a bőrt.


A KRÉM KULCSÖSSZETEVŐI
  • a Manna vörösáfonyamag-olajos és hialuronsavas arckréme napjaink divatos hatóanyagaira, a sheavajra, a hyaluronsavra és a különböző növényi olajokra bízza bőrünk regenerálását, előbbi az INCI elején, utóbbiak több helyen, különböző koncentrációban találhatók meg benne.
  • az arckrém kiemelten gazdag omega zsírsavakban, melyek emolliens hatású összetevők. Ilyen például a shea vaj, a vörösáfonya magolaj, és a szűz kókuszolaj. Ezek az összetevők puhává teszik a bőrt, és támogatják a bőr külső védőrétegének egészségét, ráadásul a vörösáfonya magolaj és a shea vaj is erőteljes antioxidáns hatással bír (a shea vaj például gazdag forrása az A-, E- és F-vitaminoknak), tehát hatékonyan küzdenek a kollagénromboló szabad gyökök ellen is.
  • és ha már antioxidáns: a krém E-vitamint is tartalmaz, ami szintén szuper antioxidáns, így védi a bőrt az UVB okozta károktól, és segít a bőr védőrétegének fenntartásában.
  • a krém nátrium-hialuronátot is tartalmaz, ami a hyaluronsavval azonos hatású, konkrétan annak a sója. A hyaluronsav az emberi szervezetben is megtalálható az olyan folyadékkal kitöltött helyeken, mint például a szem, vagy az ízületek, igazi ideális biológiai kenőanyag. Szervezetünkben kb. 15 gramm található meg belőle, és ami a számunkra fontos az az, hogy megtaláljuk a bőrünkben is, ahol segít azt feszesen és ráncmentesen tartani. Az idő múlásával azonban a bőr egyre kevesebb és kevesebb hyaluronsavat termel, mely a ráncok megjelenésének egyik fő oka (a legfőbb ok a napsugárzás, ami kb. 80%-ban felelős a bőröregedésért). A hyaluronsav hatalmas mennyiségű vizet képes megkötni, akár súlyának ezerszeresét is, és mivel a bőr felszínén is dolgozik, nem szükséges a bőr mélyebb rétegeibe hatolnia ahhoz, hogy működjön.


MI MINDEN SZÓL A MANNA ARCKRÉME MELLETT?
  • személy szerint én egyetlen krém ránctalanító hatásában sem hiszek, hiszen amelyik ránc már megvan, az meg is marad, ellenben találkoztam már olyan krémekkel és szérumokkal, amik szépen feltöltötték és egységesítették a bőrképem.
    Manna fejlesztése is ilyen: használata után valóban kisimulnak és feltöltődnek tőle a ráncaim. Az utóbbi időben néhány mélyebb ráncom is enyhülni látszik.
    Hidratáló hatása mellett sem szabad szó nélkül elmenni, mert abban kifejezetten erősnek érzem. Mindössze egy pumpálásnyi elegendő ahhoz, hogy kifejtse áldásos hatását.
  • a Manna egy olyan magyar márka, amely a Magyar Termék Nagydíjat eddig háromszor (2012-ben, 2013-ban, 2014-ben) nyerte el összesen 34 termékre
  • a kozmetikumok tisztaságát és minőségét a világ legrangosabb natúrkozmetikai, természet- és állatvédő szervezeteinek minősítései igazolják
 

  • a Mannák nemcsak a bőrünkkel kíméletesek, hanem az állatokkal is: a Manna az első magyar Cruelty Free (= garantáltan állatkísérlet-mentes) kozmetikai márka. Az eljárás során a szervezet nem csak a teljes céget, de az összes beszállítót is megvizsgálta. 

  • a cég számára fontos, hogy részt vegyenek az őserdők megmentéséért folytatott küzdelemben, ezért egyetlen termékük sem tartalmaz pálmaolajat
  • webshopjuk igényesen szerkesztett, átlátható, könnyen kezelhető
  • a kiszállítás villámgyors


MI SZÓL(HAT) A MANNA ARCKRÉME ELLEN?
  • a krém illata megosztó lehet
  • akik allergiásak a dió- és mogyorófélékre, vagy magára a latexre, használat után allergiás reakciókat észlelhetnek

A krémet a www.manna.hu weboldalról tudjátok beszerezni 5.030 Ft/ 30 ml-es ajánlott fogyasztói áron.


*szponzorált bejegyzés, támogató: manna.hu

You May Also Like

0 megjegyzés