MIÉRT HASZNÁLJ FÁTYOLMASZKOT? | SEPHORA Pearl Face Mask teszt

by - február 06, 2019

Ha egy mondatban össze kellene foglalnom a távol-keleti bőrápoláshoz fűződő viszonyom lényegét, akkor azt mondanám, hogy az ázsiai nők bőre tündöklően szép és makulátlan, én pedig pont olyan tökéletes bőrre vágyom, mint amilyen nekik van.

10 lépéses rutinjuk is kipróbáltam már, vegyítve a koreai és az ún. nyugati kencéket, európai fátyolmaszkokkal viszont csak most kísérleteztem először.

A Sephora körül elég nagy a felhajtás, maszkjuk tesztelésébe éppen ezért óriási elvárásokkal vágtam bele, mert:
     1. a korábban próbált keleti maszkjaim mind-mind szép és ráncmentes bőrfelszínt biztosítottak,
     2. a Sephora már kipróbált, egyéb bőrápolói mind-mind beváltak és kifejezetten szerettem őket, és mert
     3. az utóbbi hetekben, hónapokban rengeteget olvastam ezen maszkok már-már csodaszámba menő teljesítményéről.

Egy szó, mint száz: a mai tesztalanyomnak nem volt egyszerű dolga.



AMIT A TÁVOL-KELETI BŐRÁPOLÁSRÓL TUDNI ÉRDEMES
Nincs olyan nyugati szépségszakértő, aki megfejtette volna már az ázsiai nők tökéletes bőrének titkát, van viszont néhány olyan apró trükk, amiket bevetve nekünk is hasonlóan üde és ragyogó lehet az arcbőrünk.

Mutatom, hogy mik ezek:
  • fiatal korban elkezdett, tudatos bőrápolás: tőlünk keletre már nagyon fiatal korban, szinte kislányként elkezdik a bőrápolást a lányok, és ez a mozzanat az, amit nekünk, európai nőknek legelőször át kellene az ő rutinjukból a mienkbe emelni. Én és te, aki a blogom olvasod, már jóval elmúltunk 12-13 évesek, amikor a megfelelő bőrápolást elkezdhetnénk, de a lehetőség adott: a lányainkból mindannyian nevelhetünk egészséges, magabiztos, ragyogó bőrű nőket. Európában nem ritka, hogy a hölgyek az első komolyabb ráncaik megjelenése után, bőven harmincon túl kezdenek el szemránckrémet és fényvédőt keresni, náluk viszont megszokott, hogy az édesanyák jobban vigyáznak a tinilányukra, mint saját magukra. Együtt járnak kozmetikai kezelésekre, együtt szépülnek, együtt óvják bőrüket. Míg anyuka sminkel, addig a lánya táplálja, tisztítja és óvja a bőrét. Van mit tanulnunk tőlük.
  • hasznos összetevőkben gazdag termékek használata: ugye, nem kell részleteznem, hogy mi a különbség egy magas hatóanyagtartalmú, illetve egy kevésbé praktikus pipere között?! Ég és föld.
  • rétegzés: a keleti hölgyek arcápolása esténként 40 percet is igénybe vesz (más iránymutatás szerint annyi időt szánnak este az arctisztításra, mint amennyit reggel a sminkelésre), mindenesetre az tény, hogy nem fukarkodnak sem az idejükkel, sem pedig a pénzükkel, ha a szépülésükről van szó.
10 lépéses esti arcápolási rutinjuk lépései:
  1. a szemsmink eltávolítása
  2. arclemosás
  3. hámlasztás
  4. tonizálás
  5. esszenciák használata
  6.  ampullák használata
  7. maszkok használata
  8. a szemkörnyék ápolása
  9. hidratáló krémek, emulziók használata
  10. éjszaki krémezés

A maszkok használata a keleti rutin 7. lépése.
Ma ezt a lépést fogjuk körbejárni.
 

SEPHORA PEARL FACE MASK

A francia központú Sephora-t olyan luxusmárkák forgalmazása emelte még a luxusmárkák között is a legjobbak közé, mint az Urban Decay, a Tarte, a Too Faced, vagy a Benefit.
A cég saját márkás bőrápolókat is piacra dobott, amiket a hazai boltokban sajnos nem tudunk beszerezni.

A Sephora Pearl Face Mask-ja természetes eredetű, fehér gyöngyökkel dúsított arcmaszk.
Ígérete szerint javítja a bőr tónusát, és segít minimalizálni a szabálytalanságokat. A bőr frissebb és ragyogóbb lesz tőle.


Mint a fátyolmaszkok mindegyikét, ezt is a megtisztított, gondosan előkészített, tonizált arcbőrre kell felvinni, a helyes felhelyezés menetéről a tasak hátoldalán rajzos tájékoztatást is kapunk.


Számomra nagy meglepetést okozott, hogy miután kibontottam a kis tasakot, egy babrózsaszín fátyolmaszkra találtam. Apró figyelmességek ezek, de kinek ne tetszenének?!



A fátyol arcra igazgatása egyszerű és kényelmesen elvégezhető procedúra, ami után már csak annyi a dolgunk, hogy pihenjük 10-15 percet.
Ezután egy könnyed mozdulattal eltávolítható a munkáját hiba nélkül elvégző anyagdarab és visszacsomagolható a tasakjába. Jó tudni, hogy akár 2 alkalommal is felhasználható egy-egy maszk, ha megfelelő körülmények között tárolod!

Én magam használat közben azon gondolkodtam, hogy vajon miért nem érzek semmi különöset. Merthogy nem volt ragacsos a bőröm, nem húzódott az arcom és úgy összességében véve nem történt semmi. Arra gondoltam, hogy pont én leszek a kivétel, akinél nem működik a varázslat?!
Na de amikor a tükörbe néztem...
Olyan volt, mintha egy egész éjszakát pihentem volna 15 perc alatt! Onnan már nem ugyanaz a nap végére elfáradt, icike-picike szarkalábakkal pislogó lány nézett vissza rám, mint aki a maszk előtt voltam.
A maszk hatásáról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni: felüdülést nyújt testnek és léleknek egyaránt.


Az INCI-ben találunk egy minimális illatanyagot, ezért az erre érzékenyek számára nem ajánlom ezt a maszkot, használata közben viszont csak egy minimális, egyszerű és finom illatot érezhetünk.
Érdekes összetevő a maszkban az aloe barbadensis leaf juice, ami az ale vera leveléből származó lé, bőrön alkalmazva nyugtató, gyulladáscsökkentő és antibakteiális hatása van.
További különlegesség az ezüst rezgőgomba kivonata, aminek a szakemberek jelentős hidratáló és antioxidáns szerepet tulajdonítanak, olyannyira, hogy a Távol-Keleten egyenesen növényi hialuronnak nevezik.



Kinek ajánlom?
Mindenkinek, akik szeretnének egy kis luxust csempészni az arcápolási rutinjukba, illetve azoknak, akiknek különleges alkalmak, események előtt egy bombabiztos és hatékony arckezelésre van szükségük.

Egy tasak ára 6 euró, bármelyik Sephora-ban beszerezhetők.

You May Also Like

0 megjegyzés