Van-e szükségünk külön éjszakai és nappali arckrémre?

by - november 19, 2018

Hosszú időn keresztül hittem abban a tündérmesében, hogy ha megtalálom a bőrtípusomhoz tökéletesen passzoló kencéket, használatuktól szépséges, üde és ránctalan lesz a bőröm az idők végezetéig.
Tündérmese volt ez a javából...

Sokan esnek abba a hibába, hogy tinikorukban és húszas éveik elején nem fordítanak kellő hangsúlyt a bőrápolásra, mondván: ekkor még alapból makulátlan, feszes és ragyogó a bőr. Van ebben igazság, nem tagadom, de az évtizedes kihagyást nem lehet büntetlenül megúszni. Én egyébként is mindig értetlenül kapkodom a fejem, amikor olyan nőkkel találkozom, akik harmincon túl sincsenek tisztában a bőrtípusukkal, nincs megszokott bőrápolási rutinjuk, nem ismerik bőrük tényleges igényeit, a nekik való kencéket, abba meg bele sem merek gondolni, hogy mit csináltak, illetve mit nem csináltak a pubertáskoruktól eltelt idő alatt...

Szerencsére én az első tinitonikom kézhezvételétől kezdve (le sem merem írni, hogy ez nagyjából 16-17 éve volt) folyamatosan óvom és ápolom a bőröm, aminek következtében nincsenek és soha nem is voltak jelentősebb bőrhibáim vagy bőrproblémáim. Az idő múlásával azonban nekem is fel kell vennem a versenyt, mert míg 20 éves koromban hírből sem ismertem a vízhiányos bőr fogalmát, addig ma már a napi folyadékbevitelen és könnyű hidratálókon túl is szükséges egyéb csodafegyvereket bevetnem.

A Schüssler Natur Cosmedics megkeresése, hogy véleményezzem a bevezetésre váró újdonságukat, a Prémium éjszaki krémet, épp kapóra jött, hiszen az én koromban (30-on túl) már nagyon hálás a bőr minden extra gondoskodásért.
De hogy tényleg szükségem van-e külön éjszakai és nappali krém használatára?
Ha velem tartotok, hamarosan ez is kiderül.
 
 ________________________________________________
MIT KELL TUDNI AZ ARCKRÉMEKRŐL?
________________________________________________

Az arckrémek feladata az konyhanyelven fogalmazva - , hogy a bőrünket hidratáltan, puhán és selymesen tartsák.
Ezt rendszerint a nedvesség távozásának megakadályozásával érik el, valamilyen fizikai gátat szabva a párologtatásnak.

_________________________________________________________________
VAN-E SZÜKSÉGÜNK ÉJSZAKAI ÉS NAPPALI KRÉMEKRE?
_________________________________________________________________
Röviden: van.
Hosszan: van, hiszen nappal és éjszaka teljesen más igénybevételnek van kitéve a bőrünk.
Míg napközben a kencéinknek a környezeti ártalmaktól (UV fénytől, a levegőben található szennyeződésektől, stb...) kell megvédeniük bennünket, addig éjszaka a nappal szenvedett sérüléseinket kell segítenünk helyrehozni, regenerálni.
 

A Schüssler Prémium éjszakai kréme épp a regenerálást, valamint bőrsejtjeink anyagcseréjének felgyorsítását ígéri, így nyugodt szívvel vágtam bele a termékkel való ismerkedésbe.
Hogy csalódnom kellett-e, vagy új kedvencet avattam?
Mindjárt kiderül!

_______________________________________________

SCHÜSSLER PRÉMIUM ÉJSZAKAI KRÉM
_______________________________________________


AZ ÍGÉRETEK
"Az emelt hatóanyag tartalmú, ránctalanító Schüssler Prémium éjszakai krém természetes összetevőkkel tölti fel az arcbőrt, és az éjszakai pihenés során segíti elő annak regenerálódását. A Nr. 1-es (Calcium fluoratum) és a Nr. 8-as (Natrium chloratum) Schüssler sók homeopátiás formája fegyorsítja a bőr sejtanyagcseréjét, lelassítva annak öregedését. A narancsból kivont növényi őssejt és emelt hyaluronsav serkenti az oxigénfelvételt, teltebb megjelenést nyújtva a bőrnek. Az értékes hatóanyagú alma kivonat és körömvirág pedig szintén a kisimult, fiatalosabb arcbőr elérésében segíti az éjjeli pihenés során."


A VALÓSÁG
A krém csomagolása két részből áll, egy fehér színű, arany-fekete mintázatú papírdobozból, illetve egy mintázatában ezzel tökéletesen megegyező műanyag tubusból.
Kell is a vastag kartondoboz, mert az én példányom több helyen megnyomódva, itt-ott elszakadva érkezett, de a belső csomagolásban, valamint magában a krémben szerencsére nem esett kár.


Éjszakai krémeinket nem szükséges magunkkal hordanunk, mégis megjegyzem, hogy a tubus kupakja jól és szorosan zár.
Külön díjazom, hogy nem tégelyes, belenyúlkálós a kiszerelés, továbbá azért is jár egy óriási piros pont a gyártónak, hogy egy fóliával minden termékük esetében biztosítják az érintetlenséget.

Állaga, mint az éjszakai krémek legtöbbjének, ennek is meglehetősen sűrű, illata natúr, enyhén narancsos.
Felkenés és beszívódás után nem hagy maga után ragacsos érzetet, és nem is nehezíti el a bőrt.

INCI: a krém napjaink két legdivatosabb hatóanyagára, a hyaluronsavra és a növényi őssejtekre bízza bőrünk ránctalanítását és regenerálását, előbbi az INCI közepén, utóbbiak több helyen, különböző koncentrációban találhatók meg benne.
Az összetevőlista első felében helyet foglaló növényi eredetű összetevők (shea vaj, kókuszolaj, körömvirág kivonat, hibiszkuszvirág kivonat) felelősek a sejtmegújításért, a zsírsavak pedig bőrápoló és bőrpuhító hatásukról ismertek leginkább
A márkát világszerte népszerűvé tevő sók közül a Schüssler-féle Nr.1-es Calcium fluoratum serkenti a bőr kollagéntermelését, ezzel csökkentve a ráncosodás jeleit, a Nr.8-as Natrium chloratum pedig a szervezet vízháztartásáért felel, hosszan tartó hidratálást biztosítva a bőrnek szöveti szinten.

forrás: kremmania.hu

Hatása: egyetlen krém ránctalanító hatásában sem hiszek, hiszen ami már megvan, az meg is marad, ellenben találkoztam már olyan krémekkel és szérumokkal, amik szépen feltöltötték és egységesítették a bőrképem.
A Schüssler fejlesztése is ilyen, reggelre valóban kisimulnak és feltöltődnek valamelyest tőle a szarkalábaim. Az utóbbi időben néhány mélyebb ráncom is enyhülni látszik.
Hidratáló hatása mellett sem szabad szó nélkül elmenni, mert abban kifejezetten erősnek érzem.

KINEK AJÁNLOM?
25 éves kor fölött mindenkinek, aki egy tartalmas, növényi kivonatokban gazdag, 100%-ban természetes alapanyagú, natúr, hazai forgalmazótól könnyen beszerezhető termékkel szeretné ápolni a bőrét.

MIT NEM AJÁNLOK?
Azt, hogy az éjszakai krémed nappalra használd.
Az éjszakai krémekben található hatóanyagok nagy része ugyanis fényérzékeny, nappali fényben, napsütés hatására lebomlik. Azon túl, hogy semmilyen hatásuk nem marad, a lebomlott anyagok fényérzékennyé is tehetik a bőröd.


A krémet a www.schusslerkozmetikumok.hu weboldalról, patikákból, valamint bioboltokból tudjátok beszerezni 3.950 Ft/ 50 ml-es ajánlott fogyasztói áron.



Ti használtok külön éjszakai és nappali krémeket?

You May Also Like

0 megjegyzés