Aktuális beauty kedvenceim

by - április 10, 2020

A szépség belülről fakad - tartja az örökérvényű mondás, ennek ellenére nem tartom főbenjáró bűnnek, ha a külsőnkre is odafigyelünk.

Jelen helyzetben, amikor a napunk jelentős részében kényszerű otthonlétre vagyunk ítélve, gyakran eszembe jutnak Marie Kondo szavai, aki úgy véli, hogy lényegesen több dologra vagyunk képesek, ha a környezetünkre és a megjelenésünkre is odafigyelünk. Én a kijárási korlátozás ideje alatt is igyekszem csinosan felöltözni, és egy minimális sminket is fel szoktam dobni, ezért arra gondoltam, hogy ma egy bejegyzés formájában megmutatom az aktuális beauty kedvenceimet nektek.



AKTUÁLIS KEDVENCEIM A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS IDEJÉN:


A Revolution Skincare 10% Niacinamide + 1% Zinc széruma tudatos választásként került a rutinomba. 
A niacinamid a B3-vitamin fancy elnevezése, ami a C-vitamin, a retinol, a keramidok, az antioxidánsok és a hyaluronsav mellett az arcápolási rutinom mindennapos részét képezi. 
Én kifejezetten az anti-aging hatása miatt használom, hiszen a húszas éveink közepétől a bőrünk kollagéntermelése fokozatosan lassulni kezd. Multi-tasking összetevőként felveszi a harcot a pigmentfoltokkal, a pattanásokkal, az UV-sugarakkal és a tág pórusokkal, a cink pedig erősíti ezen hatásokat, plusz szabályozza a faggyútermelést.
Általános tévhit, hogy a kollagént lehet kívülről pótolni, ezért a kollagénes krémek külsőleg való alkalmazása helyett sokkal hasznosabb, ha egy jó minőségű niacinamidot tartalmazó szérumra ruházunk be. A niacinamid 4-5 %-os mennyiségben már bizonyítottan segíti a kollagéntermelést.
Amióta használom -egyéb társaival együtt- egyenletes a bőrszínem, egységes a bőrképem, nincsenek pattanásaim.



A home office során fontosnak tartom, hogy ne melegítőben, kócos hajjal és smink nélkül tegyem a dolgom, ezért ugyanúgy használom a MUA Pro/Base Moisturising primerjét, mint ahogyan korábban használtam. 
Nyilván nem rakok fel komplett alkalmi sminkeket a hétköznapokra, de ha már sminkelek, szeretem megfelelően előkészíteni hozzá a bőröm. A primerek általános jellemzője, hogy kitöltik a finom ráncokat, ezért úgy tűnik, mintha ráncfeltöltő csodaszerek lennének. Természetesen nem azok, ez csak egy optikai hatás tőlük, viszont a sminket egyenletessé és tartóssá varázsolják. A MUA bázisa A- és E-vitamint, valamint teafaolajat is tartalmaz.



Alapozók közül jelenleg az Yves Rocher Super Mat Zéro Default-ja a kedvencem. A termék folyékony állagú, kellemesen sűrű, könnyen eldolgozható, rétegezhető, ugyanakkor természetes hatású és remekül passzol a bőrömhöz. Tavasszal a beige 100-as árnyalatot használom, később egy picivel sötétebb árnyalatra szoktam váltani.
Ígéretei szerint és a gyakorlatban is egészséges, matt hatást kölcsönöz a bőrnek, ezen túl pedig kellemes és tartós viselet.


Az alapozó alá hidratálni a Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream-ével szoktam. Nálam visszatérő elvárás egy arckrémmel szemben, hogy jól hidratáljon, gyorsan szívódjon fel és sminkalapként is működjön, a Mixa kencéje pedig ezeket tökéletesen hozza.
Azt nem mondom, hogy nem lehet nélküle élni, mert nem táplál extrán, de mostanában elég gyakran nyúlok érte.
Nagyon könnyű állagú, nem ragacsos bőrkiegyenlítő krém.



Külföldön már régóta sokak kedvencei voltak az arcpermetek és a termálvíz spray-k, amikor néhány éve Magyarországon is megjelentek. Eleinte én kifejezetten szkeptikus voltam velük szemben, mert úgy gondoltam, hogy egy méregdrágán eladott <palackozott vízről> beszélünk, aztán végül csak kipróbáltam őket.
A sima csapvízzel ellentétben a termálvíz-permetekről elmondható, hogy kiszerelésükből adódóan sterilebbek, valamint olyan ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdagok, mint az antioxidáns hatású szelén vagy cink, ezért amellett, hogy kiválóan tonizálnak, frissítik a bőrt. Némi öregedésgátló és nyugtató hatással is bírnak, ami a csapvízről, sőt, még egy sima ásványvízről sem mondható el.
Az Uriage Eau Thermale termálvize az egyik legjobb a piacon: a bőrgyógyászatban alkalmazott termálvizek között a legmagasabb arányban tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket (11 000 mg/l). Egész évben használom, de az igazi szezonjuk azért mégiscsak a tavasz és a nyár. Frissít, nyugtat, feltölti a bőrt. Igazi csodaszer.




Próbáltad már valamelyiket a kedvenceim közül?
Hogyan alakul a napi -szépségápolási- rutinod a karantén idején?

You May Also Like

0 megjegyzés