A mézeskalács számomra a családi karácsonyok
egyik legfontosabb finomsága. Gyerekkoromban többnyire nagymamám készítette nagy-nagy
odaadással és figyelemmel, azonban az évek során mi, unokák is megtanultuk tőle azokat a rendkívüli fortélyokat, amiktől igazán ízletes, ínycsiklandó és ünnepi fogássá válik ez az aprócskafinomság.
Joggal gondolhatod, hogy mi lehet az elkészítésében különleges, hiszen ez csak csupán egy egyszerű mézeskalács: némi méz, vaj, liszt, és különböző fűszerek keveréke.
Pedig - szerintem - ennél azért sokkal többről van szó.
Nyilván ahány ház, annyi szokás, de ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, nem lehet csak úgy a hozzávalókat összedobni. A tökéletes mézeskalácsban a méz édesen karamellizálódik, a fűszerek mennyei illatot árasztanak magukból, a tészta pedig fenségesen puha még napokkal a sütés után is.
A recept titka pedig egyszerű, és most, advent első vasárnapján meg is mutatom nektek!
Joggal gondolhatod, hogy mi lehet az elkészítésében különleges, hiszen ez csak csupán egy egyszerű mézeskalács: némi méz, vaj, liszt, és különböző fűszerek keveréke.
Pedig - szerintem - ennél azért sokkal többről van szó.
Nyilván ahány ház, annyi szokás, de ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön, nem lehet csak úgy a hozzávalókat összedobni. A tökéletes mézeskalácsban a méz édesen karamellizálódik, a fűszerek mennyei illatot árasztanak magukból, a tészta pedig fenségesen puha még napokkal a sütés után is.
A recept titka pedig egyszerű, és most, advent első vasárnapján meg is mutatom nektek!