Július közepére végre belecsapott a nyár a lecsóba.Bár én az ennyire perzselően forró napokon csak minimális mennyiségű dekorterméket használok, szolidabb időjárás mellett, valamint a nyárestéken azért szívesen nyúlok a szebbnél szebb piperéim után.A mai bejegyzésben is két olyan új kedvencet mutatok meg nektek, amik nélkül minden bizonnyal lehet élni idén nyáron, de én már nem biztos, hogy akarok.
Nagyanyáink még csak
hírből sem ismerték a naptejet, bőrük mégis egészséges és
ragyogó volt. Ezzel szemben a jelenkor modern lánya ott tart, hogy
fényvédőzi magát reggel, fényvédőzi magát a vízparton,
fényvédőzi a család apraját és nagyját nyaraláskor, a városi
betondzsungelben és ha ebédszünetben lemegy a szomszédos menzára,
még akkor is, mégis több bőrproblémás ember szaladgál közöttünk, mint
valaha.
A helyzeten persze az sem
segít, hogy netes fórumokról, rokonoktól, barátoktól lessük el
a bőrápolási praktikáinkat – merthogy sok okos dolog mellett
számtalan bődületes nagy marhaság is kering a köztudatban akár
a mai témánkkal, a napégéssel és a naptejeink faktorszámával
kapcsolatban is.
Valóban szükségünk
van az 50-es faktorszámú naptejekre?
Ma ezt mutatom meg
nektek!
június 04, 2018
10
megjegyzés
A bőrömről, a szolizásról, a fényvédőzésről, valamint a napozásról alkotott nézeteimet már többször kifejtettem a blogon (legutóbb egészen hosszan < I T T > írtam róla nektek), így valószínűleg senkinek sem fogok meglepetést okozni azzal, hogy a mai bejegyzésemben egy szolikrémet ajánlok.
Igen, szolikrémet, mert a barna bőr iránti rajongásomat nem én vagyok az egyetlen, aki ellenőrzött, ám mesterségesen létrehozott körülmények között elégítem ki. Ezért is gondolom úgy, hogy a szoláriumhasználatról bizony beszélnünk kell - különösen most, amikor közeledik a nyár, és amikor még az is elmegy a nyaralása előtt kétszer-háromszor egy szoláriumstúdióba, aki amúgy egész évben nem hódol ennek a szenvedélynek.
Ma a Dr.Kelen SunSolar 2in1 Bronz Szoláriumkrémét mutatok meg nektek, ami gyönyörű, bronzbarna bőrszínt kínál egy lépésben.
Igen, szolikrémet, mert a barna bőr iránti rajongásomat nem én vagyok az egyetlen, aki ellenőrzött, ám mesterségesen létrehozott körülmények között elégítem ki. Ezért is gondolom úgy, hogy a szoláriumhasználatról bizony beszélnünk kell - különösen most, amikor közeledik a nyár, és amikor még az is elmegy a nyaralása előtt kétszer-háromszor egy szoláriumstúdióba, aki amúgy egész évben nem hódol ennek a szenvedélynek.
Ma a Dr.Kelen SunSolar 2in1 Bronz Szoláriumkrémét mutatok meg nektek, ami gyönyörű, bronzbarna bőrszínt kínál egy lépésben.
május 14, 2018
No megjegyzés
Ha ti is annyira
szeretitek a bedugós fülbevalókat, mint én, akkor
valószínűleg számotokra is ismerős a helyzet, amikor a
reggeli készülődés kellős közepén nem találjátok az
ékszertartótok káoszában a fülbevalóitok párját.
Velem is sokszor megesett már, hogy hosszú percek át keresgéltem egy-egy apócska kincsem társát, de az a bizonyos pohár nálam akkor telt be végleg, amikor a legkedvesebb darabomnak tűnt el a fele a színes kavalkádban.
A helyzet megoldásért kiáltott: össze kellett párosítanom a csecsebecséimet úgy, hogy azok biztosan ne kavarodhassanak el egymástól.
Hogy hogyan csináltam?
Egyszerűbben, mint gondolnátok!
április 16, 2018
4
megjegyzés
A húsvéti dekorálás során igyekszem minél több apróságot saját magam elkészíteni, mert szerintem ettől válik igazán egyedivé és ránk jellemzővé az otthonunk. Idő hiányában idén csak az egyik legnagyobb favoritom, a DIY asztali díszem mutatom meg nektek, ami egy rendkívül egyszerűen elkészíthető, dekoratív és költséghatékony dekoráció.
Az ünnepi szimbólumok közül a barka mellett a tojás a kedvencem, ezért egy minden háztartásban fellelhető tojástartó lesz a mai posztom főszereplője.
Az idei húsvéti dekorációnk kicsit vintage, kicsit rusztikus, mégis elegáns és mutatós (lesz a terveim szerint, hiszen a bejegyzés születésekor még nagyon az elején járok az előkészületeknek).
A vintage az asztali díszünket illetően abban mutatkozik meg, hogy megpróbálom ízlésesen kombinálni a régi, érdekes formákat az újakkal, a rusztikus hangulat pedig a színekben, valamint az anyagválasztásban köszön vissza.
A tojástartós dekor elkészítése előtt először is vásároltam néhány apróságot.
AMIT FELHASZNÁLTAM:
- 1 db tojástartó
- 6 db-os csibecsapat (PEPCO, 360 FT)
- 3 db-os tojásmécses (PEPCO, 360 FT)
- rózsaszín madártoll (PEPCO, 230 FT)
- 12 db-os pasztell lila tojáskészlet (tavalyi, sajnos nem tudom, hol szereztem be, de az ára rajta volt, 499 Ft)
- szürke akrilfesték
Az akrilfestékhez bármelyik írószerboltban vagy művészellátóban hozzájutottok, én a PENTART márka vízbázisú szürke színét használtam, glossy finishsel.
Az apróságok mindegyike a PEPCO-ból származik, filléres tételek, könnyen beszerezhetők, bár a bolt polcai már le voltak fosztva akkor, amikor én náluk jártam, legközelebb hamarabb kell beszerző körútra indulnom.
ELKÉSZÍTÉS:
A dísz legmunkaigényesebb fázisa az volt, amikor a tojástartót hosszában kettévágtam, majd szépen, egyenletesen lefestettem hamuszürkére. Időben ez kb. 10 percet vett igénybe, a festék száradása szintén ennyit.
A száradási idő alatt kibontogattam a csibéket és tojásokat, szedtem néhány zöld fűszálat és mohát az udvaron, a madártollakból pedig aprócska fészkeket formáltam.
Amikor elkészült az asztali díszem váza, tetszés szerint belehelyeztem mindent a tojástartó mélyedéseibe, és készen is lett a mutatós apróság.
TIPP:
Ha ajándékba szeretnéd adni az elkészült dekorációt, tartsd meg a tojástartód fedelét, mert így egy zárható dobozkát kapsz.
március 30, 2018
No megjegyzés
A szépségápolásban, de főleg az arcápolásban nagyon könnyű szarvashibát
véteni, aminek a bőrünkre nézve beláthatatlan következményei is lehetnek.
A baj a helyes bőrápolási rutin kialakításakor az, hogy nincs két egyforma ember, így nem is létezik a Földön egyetlen, jól bevált recept sem, amit mindenki sikeresen alkalmazhatna.
Tanulni viszont sokat tanulhatunk egymástól, ezért ma a saját bőrápolási elveimről és szokásaimról mesélek nektek.
március 26, 2018
No megjegyzés
Ma reggel, amikor épp a harmadik réteg ruhát öltöttem magamra a kint röpködő mínuszok miatt, kicsit nehezen hittem el, hogy a naptáram március 19-ét mutat. Sándor, József, Benedek a hosszú hétvégével karöltve ugyanis nem meleget hoztak a zsákjukban, hanem kb. 30 centi havat...
Pedig tavasz van, én viszont szinte minden évben így járok: mire feleszmélek, észrevétlenül elröppen mellettem ez az egyébként gyönyörű és rendkívüli évszak.
Idén mindenképp szeretném emlékezetessé és "tavasziassá" varázsolni az év ezen időszakát, ezért összegyűjtöttem 6+1 olyan dolgot, amik tervezetten és szervezetten szolgálják a feltöltődésem. A listára tekinthettek úgy is, mint olyan tevékenységekre, amik mindannyiunk előnyére válnak, érdemes tehát ötletforrásként is tekinteni a mai bejegyzésemre.
Idén mindenképp szeretném emlékezetessé és "tavasziassá" varázsolni az év ezen időszakát, ezért összegyűjtöttem 6+1 olyan dolgot, amik tervezetten és szervezetten szolgálják a feltöltődésem. A listára tekinthettek úgy is, mint olyan tevékenységekre, amik mindannyiunk előnyére válnak, érdemes tehát ötletforrásként is tekinteni a mai bejegyzésemre.
március 19, 2018
No megjegyzés
Időről időre be szoktam mutatni nektek egy-egy virágot, mert ha róluk van szó, egyszerűen nem ismerek mértéket. Szeretem őket egy vázában látni, rajongok értük a kertemben, felhasználom őket dekorációként, gyakran adom és kapom ajándékba, és igen, beviszem a konyhámba is - merthogy sokkal több ehető virág él a környezetünkben, mint azt elsőre gondolnánk.
Tudom, hogy Magyarországon nem megszokott dolog a virágfogyasztás, Európa nyugatibb felében viszont (főleg német nyelvterületen) komoly történelmi és kulináris hagyománya van, úgyhogy higgyétek el, nem olyan rossz dolog ez.
A mai posztomban az egyik első tavaszi virág, az illatos ibolya kandírozását fogom megmutatni nektek lépésről lépésre, mert ennek a viktoriánus csemegének nem nagyon lehet ellenállni.
Az ötletet bátran ajánlom kezdő háziasszonyok számára is, mert a konyhai folyamat elronthatatlan, a végeredmény viszont lenyűgöző.
Tudom, hogy Magyarországon nem megszokott dolog a virágfogyasztás, Európa nyugatibb felében viszont (főleg német nyelvterületen) komoly történelmi és kulináris hagyománya van, úgyhogy higgyétek el, nem olyan rossz dolog ez.
A mai posztomban az egyik első tavaszi virág, az illatos ibolya kandírozását fogom megmutatni nektek lépésről lépésre, mert ennek a viktoriánus csemegének nem nagyon lehet ellenállni.
Az ötletet bátran ajánlom kezdő háziasszonyok számára is, mert a konyhai folyamat elronthatatlan, a végeredmény viszont lenyűgöző.
március 05, 2018
No megjegyzés
A micellás vizekhez már-már beteges vonzalom fűz, manapság el sem tudom képzelni az esti, vagy a reggeli arctisztításom nélkülük, noha amikor először találkoztam velük, még jócskán a szkeptikusok táborát erősítettem.
Az utóbbi néhány hónapban persze gyökeresen megváltozott a véleményem erről a termékcsoportról (is), köszönhetően annak, hogy a kozmetikai cégek jobbnál jobb arctisztítókat dobnak a piacra.
A mai bejegyzésemben is igazi kincseket fogok megmutatni nektek, amiket szerintem nagyon fognak szeretni az érzékeny bőrű, az árérzékeny és a natúrkozmetikumokat kedvelő lányok is.
január 29, 2018
3
megjegyzés
Sokszor volt már szó a
blogon arról, hogy mikor jár le egy kozmetikum szavatossága.
Az ugye természetes, hogy a piperéinket kidobjuk, ha megváltozik az állaguk, a színük, vagy az illatuk, de sajnos még ma sem elég egyértelmű mindenkinek, hogy a lejárati dátumokat is szigorúan be kell tartani.
Nem könnyű a dolog, elismerem, mert tényleg el lehet veszni a számok tengerében, azonban egy kis odafigyeléssel rendet lehet tartani "szavatossági idő ügyben" is.
Ma ebben a dologban igyekszem a segítségetekre lenni azzal, hogy tisztázzuk, mi a különbség a gyártási és a felbontás utáni szavatossági idő között, valamint megismerkedhettek egy nagyon hasznos kóddal is, a batch code-dal.
Az ugye természetes, hogy a piperéinket kidobjuk, ha megváltozik az állaguk, a színük, vagy az illatuk, de sajnos még ma sem elég egyértelmű mindenkinek, hogy a lejárati dátumokat is szigorúan be kell tartani.
Nem könnyű a dolog, elismerem, mert tényleg el lehet veszni a számok tengerében, azonban egy kis odafigyeléssel rendet lehet tartani "szavatossági idő ügyben" is.
Ma ebben a dologban igyekszem a segítségetekre lenni azzal, hogy tisztázzuk, mi a különbség a gyártási és a felbontás utáni szavatossági idő között, valamint megismerkedhettek egy nagyon hasznos kóddal is, a batch code-dal.
január 22, 2018
3
megjegyzés
AVON parfümről még nem írtam a blogon, pedig a márka egyik-másik darabja igencsak méltó az említésre.
Oké, tudom, hogy nektek is vannak kedvenceitek a nagyobb és patinásabb (ugyanakkor drágább) cégóriások illatai között is, ám véleményem szerint olykor-olykor érdemes kipróbálni egy alacsony(abb) árfekvésű parfümöt is.
A parfümválasztás nagyon ízlés kérdése, így a mai posztom főszereplőjét sem kimondottan ajánlani szeretném nektek, csupán a figyelmeteket szeretném felhívni arra, hogy az AVON termékskálája illatfronton is meglehetősen széles, így ha egy legközelebb vásárláson/ajándékozáson gondolkodtok, ez a márka is jusson az eszetekbe.
január 08, 2018
No megjegyzés